„Preživjeti prekid“ su kartice nastale kao podrška svima koji prolaze kroz prekid važnog odnosa i žele što lakše zacijeliti.
Također su korisne i onima koji ne prolaze veći gubitak ili promjenu, ali žele poboljšati sliku o sebi i zadovoljstvo životom općenito.
Odlične su kao poklon dragoj osobi ili SEBI.
Svaka kartica sadrži zadatak čiji je cilj potaknuti aktivnost duha i tijela kako bi se pokrenuo proces oporavka i zaustavio krug negativnih misli i neugodnih osjećaja te živio ispunjeniji i sretniji život.
Više o karticama, kako su nastale i kako ih koristiti možeš pročitati na
www.prezivjetiprekid.com , a detaljnije ih možeš pogledati na Instagramu
https://www.instagram.com/prezivjetiprekid/ .

I psiholozi su ljudi. Ovdje možeš pročitati moju osobnu priču koja me potakla kreirati
ove kartice:

Kada se dogodio moj najbolniji prekid nisam bila psiholog (iako sam po struci bila), bila sam djevojka čija je veza upravo završila i koju boli, jako, kao nikada do tad.
Srušio mi se svijet! – to je ono što sam osjećala. Rastvorilo se tlo pod mojim nogama.
Sve u što sam vjerovala poljuljalo se.
To što sam imala znanja što i kako u takvim situacijama, nije mi pomoglo da ih tada odmah i primijenim, i ja, kao i svi, prvo moram izaći iz stanja šoka i prihvatiti svoju bol da bih bila spremna primijeniti sva znanja i vještine koje kao psiholog imam.
Najznačajnije u tim prvim trenucima bila mi je ljubav, podrška i razumijevanje koje sam primila od svoje prijateljice. Bez puno riječi, samo je bila tu. I to mi je značilo svijet!
Suosjećajan pogled koji govori “Znam da je teško, tu sam!” i zagrljaj tada su neprocjenjivi.
Ljubav i podršku pokazala mi je postupcima, ne riječima, jer riječi tada nisam bila sposobna čuti.

Došla je autom po mene da se odvezemo u prirodu, daleko od mjesta na kojem mi se slomilo srce, u mir. Sa sobom je imala kartonsku vrećicu punu ljubavi.
Kako ljubav stane u kartonsku vrećicu?
Tako što je u nju stavila sve čega se dosjetila da bi nam moglo zatrebati. Maramice, vodu, alkohol, čokoladu, nutellu, žlicu za nutellu (na sve je mislila), cigarete (nisam pušač, ali prekid je pitanju, tko zna što bolnom srcu treba), upaljač, sredstvo protiv
komaraca (jer bila je ljetna noć) i tko zna što još čega se sada ni ne mogu sjetiti.
Primiti ljubav kada sam uvjerena da sam bez ljubavi ostala bilo je najljekovitije ikad!
Zato sam poželjela da svaka osoba to doživi! Željela sam da svatko ima prijateljicu koja će se pojaviti s tim “SOS paketom”.
Tako su nastale kartice “Preživjeti prekid”. Istina je da ovom kutijicom poklanjate vrijedan alat koji je prijateljici od pomoći ne samo tijekom prolaska kroz prekid, nego i u raznim drugim situacijama kada joj bude teško. To nije nevažno, ali nije ni toliko bitno kao to da joj ovom kutijom poklanjate ljubav, nadu, snagu, ohrabrenje, razumijevanje i podršku!
Pokloniti ovu kutijicu znači reći: Tu sam, ti to možeš, možeš PREŽIVJETI PREKID! ❤️

Copyright © Renata Debartoli

Developed by IGNIS

Jesi li perfekcionist?

Preuzmi besplatan E-book i saznaj.

You have Successfully Subscribed!